Lees meer over de specialisten van
Kinderteam de Heuvel

Dit doe je niet alleen, samen staan we sterk!

DIËTIek

kinderteamdeheuvel breda dietiek

Waarvoor kunt u bij mij terecht?
Bij ABCdiëtistennetwerk kunnen kinderen en hun ouders terecht als er problemen zijn rondom de voeding of een aandoening waarbij een specifiek dieet gevolgd moet worden.
“Blijven genieten van eten” staat centraal. Dat is ons uitgangspunt, ook als je kind ziek is of een lastig dieet volgt. Wij luisteren naar jouw wensen en mogelijkheden en gaan dan samen op zoek naar een plan voor een gezonde levensstijl.
Een plan dat haalbaar is en werkt, ook binnen het gezin.

Voor wie?
De kinderdiëtist is er voor kinderen van 0-18 jaar.
Kritische eters en eetproblemen:Kinderen kunnen problemen ontwikkelen rondom eten, er wordt daardoor eenzijdig of minder gegeten. Dat kan weer gevolgen hebben voor ontwikkeling, groei en gewicht. Eetproblemen kunnen op jonge leeftijd ontstaan. Door op tijd hulp te zoeken kunnen problemen voorkomen worden en leert het kind en het gezin weer op een zorgvrije en gezonde manier te eten.
Problemen met gewicht en groei (groeiachterstand, overgewicht, ondergewicht): Wist je dat het gewicht van een baby in het eerste jaar verdrievoudigd en 25 cm in de lengte groeit? En dat een puber in de groeispurt met gemak een extra warme maaltijd aan energie naar binnen schuift? Hoe eerder we de groei kunnen ombuigen naar gezonde groei hoe meer profijt je kind daar van heeft op volwassen leeftijd.
Poepproblemen en buikpijn: Verstopping, krampen of diarree kunnen veel klachten geven en lijden tot slaapproblemen, pijn en stemmingswisseling. Een oorzaak is vaak te vinden in het voedings-, slaap- of beweegpatroon.
Voedselovergevoeligheid: Heeft je kind een allergie of intolerantie voor een bepaalde voedingstof? De ABCkinderdiëtist helpt bij diagnostisering en dieet.
Intensieve sport beoefening: Als een kind intensief (top) sport beoefend kan het fijn zijn de voeding eens na te laten kijken. Krijgt je kind voldoende energie en voedingstoffen binnen? Vaak met kleine aanpassingen in de gewone voeding een geschikt voedingspatroon samengesteld worden.

Wie ben ik?
ABCdiëtistennetwerk heeft 15 locaties in Breda en omstreken. In het samenwerkingsverband met Kinderteam Heuvel ben ik, Ine Goos, werkzaam als kinderdiëtist. Behalve individueel spreekuur kun je me ook tegen komen bij de multidisciplinaire groepsbijeenkomsten van Cool2BFit voor kinderen met overgewicht.

Ik werk samen met JGZ-artsen en verpleegkundigen (consultatiebureaus), kinderartsen, huisartsen, logopedisten, kinderfysiotherapeuten, logopedisten en remedial teachers, orthopedagogen en (kinder)psycholgen.

Wat kost het?
Ieder kind heeft recht op 3 uur dieetbehandeling per kalenderjaar. Zonder verrekening van het eigen risico. In de aanvullende verzekering kan het zijn dat er nog meer uren vergoed worden. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Kinderteam de Heuvel

Passende hulp en zorg vanuit verschillende disciplines