Samenwerkingen

Praktijk van Steenhoven - Psycholoog Carlijn Vergouwen kinder- en jeugdpsycholoog.

Waarvoor kun je bij ons terecht:
In onze praktijk kunnen kinderen (0-12 jaar), jongeren (13-18 jaar), ouders en scholen terecht voor ondersteuning bij en advies over sociale en emotionele, zoals somberheid, piekeren, spanning (hoofd- en buikpijn), angst / faalangst, weinig zelfvertrouwen, echtscheiding, rouwverwerking, boosheid, impulsbeheersing, pesten/gepest worden, moeite met gevoelens uiten, hoogbegaafdheid, moeite met plannen en organiseren, dwanghandelingen, AD(H)D, autisme, traumatische/nare ervaring, misofonie. We bieden individuele behandeling, groepsbehandeling, diagnostisch onderzoek en gezinsbehandeling.

Voor wie is het:
Ouders kunnen hun kinderen met een leeftijd tussen 0 en 18 jaar aanmelden via het contactformulier op onze website.
Voor vragen op het gebied van complexe echtscheidingsproblematiek en (licht) verstandelijke beperking verwijzen u graag naar een daarin gespecialiseerde praktijk. Wij zijn een ambulante praktijk, dit houdt in dat crisisgevoelige aanmeldingen ook worden doorverwezen. 

Wie zijn wij:
In onze praktijk werken wij met een team van ervaren psychologen, orthopedagogen en gezinsbehandelaren. We sluiten aan bij wat een kind en gezin nodig heeft en doen wat nodig is, niet meer en niet minder. We werken met verschillende vormen van behandeling, cognitieve gedragstherapie, speltherapie, ouder-kindbehandeling systeemtherapie, schematherapie, ACT, e-health en EMDR.

En wat kost het:
Diagnostiek en behandeling binnen onze praktijk is zorg (jeugdhulp) die door de gemeente wordt vergoed. Onze praktijk is als zorgaanbieder gecontracteerd binnen de regio West-Brabant Oost en binnen de regio Hart van Brabant. Kijk op onze website om te zien welke gemeentes hier onder vallen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de gemeente is een verwijzing van huisarts, jeugdarts, kinderarts, andere medisch specialist nog of een beschikking vanuit CJG of gemeente. 

CJG - Krista Schelle wijk CJG'er

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Het CJG kan u helpen bij vragen over opvoeden of opgroeien. 
Hoe groot of klein de vraag ook is, samen zoeken we naar een oplossing die binnen uw situatie past.Daarbij kunnen we tips en informatie geven. Of bieden wij u tijdelijke ondersteuning.

Aan ieder school is een Wijk CJG-er gekoppeld die u kan helpen.
Hij of zij kan u ondersteunen om uw vraag zo helder mogelijk te maken en u doorverwijzen naar het CJG-Team in uw wijk. 
Als het nodig is, brengt het CJG u in contact met de jeugdregisseur van de gemeente Breda dia kan doorverwijzen naar passendere zorg.
Samen voorkomen we dat kleine vragen grote problemen worden.

Voor wie is het:

CJP biedt hulp aan alle jongeren en ouders van jongeren.

En wat kost het:

Eventuele hulp en/of ondersteuning wordt vergoed vanuit de gemeente. Hier zit geen eigen bijdrage aan vast.